Nosači za bicikle omogućavaju siguran transport bicikala do odredišta

Dolaskom proljeća i ljepših sunčanih dana sa sve manje oborina na cestama se pojavljuje sve više biciklista. Kako i ne bi kada je ovaj sport iz dana u dan sve popularniji, ujedno je i tjelovježba i zabava, a uz to u njemu može uživati cijela obitelj. Iako vam se možda nosači za bicikle ne čine kao neophodna investicija, oni to jesu i znatno će vam olakšati prijevoz bicikala od odredišta. Kada ste sami u automobilu tada ima mjesta za postavljanje jednog bicikla u automobil, no ako sa obitelji idete na biciklizam onda će vam to predstavljati problem.

Nitko ne voli voziti bicikl unutar grada i po cesti

Kada se nosači za bicikle montiraju na automobil, tada brzo i jednostavno možete prevesti cijelu obitelj s biciklima do mjesta gdje želite uživati u opuštenoj vožnji. Nikome nije draga vožnja po cesti gdje neprestano udišete smog iz raznih automobila, te imate puno veći rizik od pada uslijed većeg prometa. Stoga je vožnja u prirodi idealna za uživanje, te upoznavanje ljudi koji se također bave biciklizmom, a nosači za bicikle će vam biti od velike pomoći kod transporta.

Vrste nosača za bicikle

Postoje razne vrste nosača, a najpoznatiji su oni koji se montiraju na krov automobila. Osim njih, popularni su i oni koji se postavljaju na stražnju stranu automobila, no zbog zaklanjanja pogleda vozača, te proširenja automobila nisu previše popularni. Krovni nosači za bicikle najpopularniji su zato što ne proširuju vozilo i ne ometaju vidokrug vozača. Jedina mana im je što ne smijete voziti prebrzo kako se ne bi srušili, te morate paziti na visinu automobila ako idete kroz neke prolaze ili tunele.

Obratite pažnju da su dobro montirani

Sigurnost u vožnji je najvažnija, a nosači za bicikle ne bi se trebali shvaćati olako. Veoma je važno da ih dobro namontirate i nakon montiranja provjerite da li su dobro pričvršćeni. Osim toga, prilikom svakog stavljanja bicikala na nosače pričvrstite ih i provjerite da li postoji mogućnost pada. U slučaju pada bicikla s automobila postoji velika mogućnost oštećenja vozila iza vas i sigurnog uništenja bicikle, stoga vam sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *