Sigurno prevozite bicikle automobilom korištenjem nosača za bicikl

S toplijim vremenom na cestama je moguće vidjeti sve više ljudi na biciklima. Mnogi ga koriste umjesto automobila ili javnog prijevoza za odlazak na posao ili rekreaciju. Ponekad je potrebno bicikl prevesti do određenog mjesta automobilom.

Kako bi to bilo moguće, nosači za bicikl moraju biti montirani na krovu automobila. Postoje tri vrsta nosača za bicikl, ovisno o tome na koje mjesto se montiraju. Tako se nosači za bicikl mogu montirati na krov, na stražnja vrata ili na kuku za vuču.

Krovni nosači za bicikl

Nosači za bicikl koji se montiraju na krov su najprodavaniji modeli. Mogu se montirati na bilo koju vrstu automobila. Njihova prednost u odnosu na ostale tipove nosača za bicikl je što se bicikli tako prevoze u istom smjeru u kojem se automobil kreće.

nosaci-za-bicikl

Na taj način nema dodatnog otpora zraka i bicikli su sigurni za prijevoz čak i pri brzinama oko 150 km/h. Isto tako, budući da se prevoze na krovu, vozačima ne smanjuju vidljivost. Montiranje bicikla na njih je vrlo jednostavno. Potrebno je samo uglaviti prednji i stražnji kotač na za to predviđena mjesta i dobro zategnuti.

Nosači za bicikl za stražnja vrata

Nosači za bicikl koji se montiraju na stražnja vrata nisu univerzalni zbog različitih modela vrata koja se danas mogu naći na automobilima. Stoga je potrebno na to pripaziti prilikom kupnje. Ovakvi nosači za bicikl su dodatno obloženi gumom ili nekim drugim materijalom kako se ne bi uslijed vožnje oštetio lim automobila i kako ne bi došlo do pomicanja.

Bicikli se na njih postavljaju suprotno od smjera vožnje pa je auto osjetljiviji na udare vjetra. U konačnici to može dovesti do blagog povećanja potrošnje goriva. Isto tako, zbog načini postavljanja, bicikli djelomično zaklanjaju i umanjuju vidljivost vozaču straga.

Nosači za bicikl za kuku

Nosači za bicikl koji se montiraju na kuku su nešto manjih dimenzija, ali i uz njih ćete bicikle jednostavno prevoziti. Čak i kada ste bicikl ili više njih postavili na nosače, moći ćete otvoriti prtljažnik jer se oni mogu lako pomicati.

Da bi bicikli bili sigurni od krađe, oni se uz pomoć posebne bravice zaključavaju na nosače dok se sami nosači za bicikl zaključavaju na kuku. Ovakvi nosači za bicikl uglavnom dolaze sastavljeni pa ih je samo potrebno namjestiti na kuku za vuču.

Prečitajte i o tome kako su tekstilni tepisi funkcionalni i estetski dodatak za vaš automobil.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *