Ukrasite okućnice cvijećem

Cvijeće je odličan dekorativni element. Kada ne znate čime biste ukrasili vanjski ili unutarnji prostor, cvijeće bi vam moglo biti odlično rješenje. No, naravno, cvijeće morate u nešto postaviti ili posaditi. Za unutarnje prostore postoje razne vaze, ukrasne posude za cvijeće u koje se cvijeće može postaviti ili posaditi. Za vanjske prostore se uglavnom koriste nešto veće i teže posude kako ih vjetar i drugo olujno nevrijeme ne bi prevrnulo. Posebno su popularne betonske žardinjere za cvijeće koje mogu izgledati vrlo atraktivno, a ujedno su i odlična zaštita za cvijeće.

Betonske žardinjere za cvijeće raznih oblika

Ono po čemu su betonske žardinjere za cvijeće specifične je u tome što su dostupne u različitim oblicima te u većim dimenzijama. Kao što im i sam naziv govori, betonske žardinjere za cvijeće su izrađene od betona. A upravo je beton zaslužan za zanimljive oblike. Naime, beton je smjesa šljunka, pijeska, cementa i vode i prije nego se osuši može se vrlo jednostavno oblikovati. A jednom kada se oblikuje i osuši, postaje vrlo krut i čvrst te je odličan za vanjske prostore gdje će biti izložen raznim vremenskim uvjetima.

Kada je riječ o konkretnim modelima, najčešće je riječ o pravokutnim i kružnim oblicima. Dimenzije se razlikuju pa se mogu pronaći betonske žardinjere za cvijeće manjih dimenzija, ali i one mnogo većih u koje stane puno cvijeća.

Smještaj

Iako se od betona mogu izraditi razni oblici, betonske žardinjere za cvijeće ipak nisu prilagođene za korištenje u unutrašnjim prostorima. Razlog je velika težina zbog koje biste mogli oštetiti podove. No zato će se odlično uklopiti u eksterijer. Često se mogu vidjeti na mnogim javnim površinama, poput parkova, trgova i sličnih lokacija. Poneki primjerci su dosta široki pa osim što se u njima nalazi cvijeće, mnogi ih koriste i za sjedenje. Zbog svoje robusnosti i čvrstoće, vrlo su otporne na vremenske uvjete. Mnogo kiše, snijega i leda im neće naštetiti te će biti postojane i nakon nekoliko godina. Boja će im vjerojatno nakon nekoliko godina malo izblijediti, ali ponovno bojanje će im opet vratiti stari sjaj. Upravo zbog toga ih često možete vidjeti na raznim lokacijama osvrnete li se oko sebe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *