Razni stilovi dnevnog boravka

Dnevni boravak je prostorija u domu u kojoj se tijekom dana provodi najviše vremena. U većini slučajeva je to i najveća prostorija. Također, u nekom domovima je dnevni boravak potpuno odvojen od ostalih prostorija, dok je u nekima povezan s primjerice blagavaonicom ili kuhinjom. No, bez obzira na sve to, namještaj za dnevni boravak je njegov sastavni dio. Ovisno o tome što volite, dnevni boravak možete urediti na više načina.

Minimalistički stil

Ukoliko ste pobornik minimalizma, namještaj za dnevni boravak nije nešto na što ćete potrošiti puno novca pri kupnji. Minimalistički dnevni boravci uglavnom imaju tek pokoji komad namještaja, primjerice neku kutnu garnituru ili tek dvosjed, trosjed, neki minimalistički ormar te stolić. Ormar je često više kao ukrasni element, dok se televizor, kao neizostavni dio gotovo svakog dnevnog boravka, često postavlja na zid. Takvo minimalističko uređenje često je i u stanovima koji su ograničeni prostorom. Ali u tom slučaju ne zbog želje, nego zbog nemogućnosti postavljanja više različitih komada namještaja. 

Bogatije uređenje

Neki pak vole bogatije uređenje dnevnog boravka pa će na namještaj za dnevni boravak potrošiti nešto više novca. Oni će se često odlučiti za nešto veće ormare, s puno polica i dodataka, a često će i uz neku kutnu garnituru ili slično, u prostor ubaciti i još poneku fotelju, vreću za sjedenje i slične dodatke. Naravno, za takvo bogatije uređenje potrebno je imati i dnevni boravak nešto veće površine. Jer u suprotnom, namještaj za dnevni boravak će zauzeti previše mjesta.

Veliki izbor

S obzirom da je namještaj za dnevni boravak vrlo tražen, u trgovinama s namještajem ćete pronaći vrlo veliki izbor. Moći ćete izabrati između brojnih kutnih garnitura, dvosjeda, trosjeda, fotelja i brojnih drugih komada.

Sve to dostupno u raznim bojama, ali i u raznim materijalima. Ako vam i to nije dovoljno, u većini trgovina možete zatražiti i dodatne kataloge u kojima se mogu pronaći i brojni drugi komadi namještaja koji zbog ograničenosti prostora nisu mogli biti izloženi. U slučaju da vam se svidi neki komad namještaja za dnevni boravak iz kataloga, možete ga naručiti te će vam ga dopremiti u trgovinu ili dostaviti na vašu kućnu adresu. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *