Serum za duge, guste i prekrasne trepavice

Serum za trepavice je postao vrlo popularan u zadnje vrijeme – duge, guste i tamne trepavice ideal su ljepote, ali itekako mogu utjecati na izgled cijelog lica. Popularnosti seruma za trepavice tim je veća što mnogi serumi obećavaju vidljive rezultate već unutar dva tjedna korištenja. Jednostavna uporaba, prihvatljiva cijena proizvoda, brzi i vidljivi rezultat te jednostavnije održavanje od alternativnih mogućnosti čine serume za trepavice savršenim proizvodom za uljepšavanje. Ipak, postoje neki indikatori da serum za trepavice, pogotovo ako se ne koristi prema uputama, može dovesti do estetskih ali i zdravstvenih problema, koje zasigurno ne želite.

Način rada seruma za trepavice

Rast trepavica dešava se kroz tri faze – rasta, mirovanja i ispadanja. Serum za trepavice potiče rast time da produžuje fazu rasta te skraćuje fazu mirovanja te tako trepavice čini dužima. Sama trepavica ispada nakon tri do pet mjeseci, gdje nakon kraćeg vremena mirovanja iz folikule izlazi nova dlaka te se cijeli ciklus ponavlja ispočetka. Osim produženja trepavica, serumi za trepavice sadrže i polipeptide, vitamine i hidratantne sastojke koji omogućuju vašim trepavicama dug, gust i sjajan izgled vrijedan divljenja.

Oni se koriste tvari zvanom prostanglandin, koja se inače može pronaći i u našem tijelu, ali se također nalazi i u lijekovima protiv glaukoma. Sama ideja došla je od česte nuspojave koju korištenje lijekova protiv glaukoma imaju, a to su gušće i duže trepavice.

Primjena seruma za trepavice

Serum za trepavice često dolazi s aplikatorom sličnim kistu za tuš, kojim se serum nanosi tik uz korijen samih trepavica. Ipak, pri nanošenju seruma treba pripaziti kako serum ne bi ušao u oko, s obzirom da može uzrokovati bol i pečenje. Neka istraživanja također upućuju na to da njegovo dugotrajno korištenje može uzrokovat probleme s vidom poput zamućenja, ukoliko oko često dolazi u kontakt sa serumom.

Serum za trepavice

S druge strane, serum bi se trebao koristiti jednom dnevno, navečer te se nanijeti na čistu kožu. Takva primjena ne bi trebala trajati duže od mjesec dana, nakon čega uporabu treba prorijediti ili u potpunosti prekinuti. Prekomjerno korištenje seruma za trepavice može izazvati ispadanje trepavica, što, iako nije bolno, može djelovati poprilično strašno te uzrokovati mnoge estetske probleme.

Znate da Nabla kozmetika sadrži sve proizvode koji su potrebni za svakodnevno šminkanje. Koji su ti proizvodi saznajte tako da slijedite linku.

Perike od prirodne kose profesionalne kvalitete raznih oblika, dužina i tekstura potražite u našem asortimanu. Čitajte više …

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *