Ženske tenisice više nisu samo obuća za sport

Tenisice su se kao komad obuće odavno probile i u područjima van sporta. Postale su komad obuće koji se nosi i na posao, u izlaske, a ponajviše su cijenjene zbog svoje prilagodljivosti različitim prilikama i odjevnim kombinacijama.

Ženske tenisice su još posebnija vrsta tenisica jer ih se može naći u toliko mnogo elegantnih modela da se većina mladih djevojaka radije odlučuju za njih, a ne za neke trendi cipele.

Elegantne ženske tenisice su uvijek u trendu

S obzirom na svoju univerzalnu primjenu, elegantne ženske tenisice su uvijek “in”.

Proizvođači ženskih tenisica shvatili su da klijentice vole udobnost tenisica, ali istovremeno vole elegantnu obuću pa su spojem tih dva pojma stvorili elegantne tenisice, također zvane i sportske cipele.

Takva vrsta ženskih tenisica nije namijenjena zahtjevnim sportovima, već svakodnevnom dugosatnom nošenju. Žene na radnim mjestima koje zahtijevaju mnogo koraka dnevno oduševljene su činjenicom da imaju udobnu obuću koja ne izgleda kao sportska tenisica već je toliko elegantnog dizajna da se može kombinirati čak i sa suknjama.

Trendovi prate i ženske sportske tenisice

Naravno, nisu sve ženske tenisice samo modni izričaj. Postoji i mnogo različitih  vrsta tenisice jer zapravo ne postoje “univerzalne” tenisice: jednostavno morate imati dva-tri para za sve aktivnosti.

To je zbog činjenice da različite aktivnosti imaju različite načine kretanja i različita su opterećenja.

Razmislite za što vam tenisice stvarno trebaju i krenite u kupovinu kvalitetnih ženskih tenisica.

Nekoliko trikova kod kupnje modernih ženskih tenisica

Uvijek kupujte u večernjim satima kada je noga najumornija i samim time najopuštenija. Ako vam odgovaraju navečer, odgovarat će vam uvijek.

Ostavite jedan centimetar slobodnog prostora između tenisice i vrhova prstiju. Na taj način ćete izbjeći “nabijanje prstiju” što vrijedi i za ženske i za muške tenisice.

Nikad ne isprobavajte tenisice na bosu nogu! Nije higijenski niti precizno.

Mudro izaberite aktivnost za koju kupujete ženske tenisice: nije isto kupite li ženske tenisice za hodanje ili trčanje jer su različito krojene zbog različitih namjena.

Bez obzira na koje se tenisice odlučite, današnji izbor modernih ženskih tenisica poznatih brendova kao što su Nike, Skechers ili Puma su uvijek odličan izbor. Kvalitetna obuća je bitna za vaše cijelo tijelo.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *