Hrvatska domena je mnogima ključ uspjeha

U Hrvatskoj se u proteklih nekoliko godina otvorilo jako mnogo novih tvrtki i obrta. Jedan od razloga je relativno jednostavno otvaranje određenih oblika poslovanja, no s druge strane, mnoge takve tvrtke i obrti ne uspiju ostvariti svoje ciljeve i budu brzo zatvoreni.

Mnogi imaju odlične proizvode i usluge koje nude, ali i dalje su neuspješni, odnosno nemaju dovoljan broj kupaca. A razlog je najčešće u tome što kupci ne znaju za njih. Mnogima je posao eksplodirao i postao uspješan tek nakon što su se predstavili potencijalnim kupcima putem web stranica. A tražite li kupce u Hrvatskoj, onda je domena hr zasigurno najbolji izbor.

Što je domena hr

Domena hr je skraćeni naziv za hrvatsku nacionalnu domenu. Vrlo lako ju je prepoznati po ekstenziji hr. Svaka država ima svoju nacionalnu domenu čija ekstenzija je oznaka te države. Iako možda na prvi pogled ne vidite razlog zašto biste trebali odabrati baš nju, on itekako postoji. Naime, ako se vaše poslovanje temelji na pronalasku što više kupaca iz Hrvatske, morate pronaći način kako da ih privučete. 

Na primjer, kada posjetitelji iz Hrvatske vide reklame za tvrtku naziva Bestgift koja ima hr domenu, odnosno bestgift.hr, odmah će znati da je iz Hrvatske i ako ih tako nešto zanima, kliknut će na nju. Ako vide bestgift.com, neće odmah znati da je to domaća tvrtka pa možda neće niti posjetiti vašu web stranicu.

Naplatna i besplatna nacionalna domena

Postoje dvije vrste hrvatskih nacionalnih domena:

  • Naplatna 
  • Besplatna 

Naplatna domena hr dostupna je za registraciju svima, bez obzira imaju li tvrtku ili ne, odnosno i pravnim i fizičkim osobama. Posebnih pravila pri samoj registraciji gotovo da i nema te se upravo zbog toga mnogi odlučuju upravu za ovu vrstu.

S druge strane, besplatna domena hr ipak ima puno stroža pravila za registraciju. Pri biranju naziva morate zadovoljiti određene kriterije kako biste uopće mogli pristupiti registraciji. No, zbog toga nećete morati ništa platiti kako biste je registrirali.

Bez obzira za koju od ove dvije vrste se odlučili, domena s ekstenzijom hr lakše će privući korisnike iz Hrvatske jer će odmah prema njoj zaključiti da je riječ o domaćoj web stranici.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *