Otkrijte kako saznati kvalitetu printa na majice

Slike i natpisi na majicama u posljednje vrijeme su sve više i više u trendu, a posebno se ističu tijekom vrućih ljetnih dana na majicama kratkih rukava. Osim što su oku ugodni, glavna osobina koja krasi majice i čini print na majice posebnim je originalnost takvih majica. Na majice primjerice možete otiskati sliku ili natpis koji god želite, a nema razloga da se vaš personalni dizajn neće svidjeti drugima. Ima više tehnika printa na majice, a dobro je znati o svakome ponešto zbog kvalitete majica ovisno o tehnici printanja.

Vrste printa na majice

Svaka od tehnika tiska jamči kvalitetu i dugotrajnost majica, te majice s printom nisu one koje ćete jednom nositi i baciti u smeće. Visoko kvalitetan print na majice odaje otisak živih boja, nježnost prilikom dodira i otporan je na veliki broj pranja.

Razlikujemo 3 glavne vrste printa na majice a to su direktni, termo-tisak i sitotisak. Svaka od ovih tehnika ima svoje prednosti i mane koji se kod proizvođača znatno ističu što se tiče cijena printanja, a kod kupaca se ističu s različitom kvalitetom. Direktni print na majice znatno je kvalitetniji od drugih, jer boja ulazi direktno u tkaninu i ne zatvara dotok zraka kroz dijelove gdje se nalazi slika ili natpis.

Ova vrsta tiska je najpogodnija za pamučne majice, a izbjegava se kod poliestera. Termo-tisak je vrlo dobar za proizvođače zbog malih početnih ulaganja, no kod kupaca ova metoda nije toliko popularna zbog puno kvalitetnijih drugih tehnika printa na majice. Sitotisak ima glavnu prednost, a to je dugotrajnost slike koja je gotovo vječna.

Koja tehnika printa je najbolja?

Ovisno o potrebi bira se i kvaliteta tiska, ukoliko je majica koju se planira obući jednom tada je najbolja metoda ona najjeftinija, dok kod majica koje planirate koristiti više puta nemojte štedjeti kako biste ih uistinu mogli nositi više puta da se boja ne skine. Prije davanja majice na print informirajte se o tome na koji način određena tiskara izvodi taj postupak, te saznajte o tome koliko će print biti kvalitetan.

Odabrati torbicu nije uvijek lak zadatak. Torbice trebaju biti nešto što žena voli nositi sa sobom. Više o tome u ovom članku.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *