Otvorite firmu u Sloveniji ili Hrvatskoj

Prilikom poslovanja iz Slovenije s nekom drugom državom možete imati i fakturiranje koje vas oslobađa od plaćanja PDV-a i na taj način biti najjači konkurent na tržištu. Na taj način možete imati manje cijene od drugih firmi iz te države, te ukoliko otvorite firmu u Sloveniji i radite u Italiji imate niz prednosti od otvaranja talijanske firme.

Otvorite firmu u Sloveniji

Otvaranje firme u Sloveniji sasvim je logičan i pametan potez i dobar način za jednostavno pokretanje poslovanja. Osim samog otvaranja nove firme možete se odlučiti i na preuzimanje neke firme koja već posluje i na taj način odmah početi sa radom. Kod novih firmi potrebno je čekati da im se dodijeli europski PDV broj, a danas u užurbanom svijetu veoma je važno da se krene raditi što prije. 100 postotna prodaja dionica neke firme odvija se u uredu javnog bilježnika i po potrebi prevodioca, te na taj način odmah možete postati vlasnikom nove firme. U ugovoru naravno stoji da stari vlasnik preuzima odgovornost za sve što je firma radila u prošlosti do datuma preuzimanja, te na taj način novi vlasnik je 100% siguran da neće imati nikakvih problema i da preuzima legalno firmu.

Otvorite firmu u Hrvatskoj

Osim Slovenije i Hrvatsku mnogi smatraju odličnim mjestom za otvaranje firme. Mnogi je svrstavaju na drugo mjesto, odmah iza Slovenije, a najveći razlog tomu je niz prednosti koje firma u Hrvatskoj pruža u odnosu na otvaranje firme u Italiji. Ukoliko otvorite firmu u Hrvatskoj budite spremni na porez na dobit koji ispod 405 tisuća eura iznosi 12%, a iznad 18%.

Nastavite čitati cijeli članak na temu otvorite firmu u Sloveniji.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *